Počela 111. sezona osječkoga HNK

Protekla godina bila je jedna od najuspješnijih za Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku. Danas su najavili još bogatiju 111. kazališnu sezonu. Šest premijernih naslova u dramskom i glazbenom programu zasigurno će ispuniti sva mjesta u gledalištu.
Nagrada hrvatskoga glumišta mjuziklu 'Moje pjesme, moji snovi', gostovanje opere 'Nikola Šubić Zrinjski' u Budimpešti te Zlatni lav u Umagu za predstavu '260 dana' - najvažniji su događaji protekle sezone. Ova koja slijedi bit će, kažu, još uspješnija.

Najavljene su nove komedije i vedri naslovi, ali i zabrinutosti jer im je Ministarstvo kulture smanjilo financiranje, za 600.000 kuna. Teret bi na sebe trebali preuzeti osnivači, Grad i Županija. 'Ovo što su napravili je sjajno, a na nama je da im stvorimo još bolje uvjete da na pravi način mogu predstavljati Grad Osijek u Hrvatskoj.', rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.???

Osječko kazalište čeka i velika obnova. Od Europske unije dobili su 2 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju, a uređenje će stajati između 5 i 7 milijun eura. Za oko 4 godine Osijek bi tako trebao imati najsuvremeniju kazališnu kuću u Hrvatskoj.