Svjetska krema argentinskog tanga na 11. Epidaurus Festivalu

Sljedećeg vikenda Cavtat će postati pravi tango plato i s dvodnevnim programom autentičnog tanga s umjetnicima iz Buenos Airesa, Amsterdama, Palerma i Dubrovnika otvoriti širom svoja vrata 11. put.

U petak, 8. rujna na Ljetnoj pozornici u Cavtatu s početkom u 21 sat nastupit će duo Buenos Muchachos; argentinski gitarist Pablo Covacevich čiji su korijeni vidno hrvatskog porijekla. Kako Tango ne može bez bandoneona uz Pabla će nastupiti i vrhunski argentinski harmonikaš i skladatelj Luis Caruana. Na klarinetu će se pridružiti umjetnik sa Sicilije Giovanni Mattaliano profesor klarineta na Konzervatoriju u Palermu i osnivač prvog Jazz odjela za klarinet u Italiji, a koji će izvoditi i neka svoja djela i jazz improvizaciju. Iako je Piazzolla govorio da Tango nije u plesu već u glazbi, a čiju 25. obljetnicu smrti obilježavamo ovim koncertima, glazbenicima će se pridružit i majstor plesa Tanga, argentinac Rafael Ramirez sa svojom dugogodišnjom partnericom Nastasjom Stupnicki.

Kako je tango danas vrlo rasprostranjen u Europi sve više i više, na otvaranju će Tango zaplesat i plesački par Marijke Brekelmans i Ronald Drenten iz Holandije. Cavtat je čaroban i bez ukrasa i dodataka, ali kad mu se pridruže ovakvi fantastični protagonisti autentičnog argentinskog tanga uistinu užitka ne bi trebalo nedostajati.

Već sljedeću večer organizira se Tango par todos radionica i proba glazbenika otvorena za publiku. U Domu kulture u Cavtatu svatko će moći probati i nauučiti početne plesne korake čarobnog Tanga uz fantastičnog maestra Rafaela Ramireza. Otvorena proba svih glazbenika kojima će se na klaviru pridružiti i umjetnička direktorica Epidaurusa, pijanistica Ivana Marija Vidović u djelima Astora Piazzolle koja su često na njenom repertoaru, publika će moći doživjeti čari, trud, vježbanje i vidjeti kako je to kada glazbenici vježbaju „iza kulise“ – dok ih nitko ne sluša...