Splitsko Gradsko kazalište mladih u novu sezonu s premijerama

Splitsko Gradsko kazalište mladih (GKM) u novu sezonu ulazi s dvije premijere, "Propuh, papuče i punica" planirana je za studeni, dok će u prosincu najmlađi gledatelji uživati u premijeri jedne od najomiljenijih bajki braće Grimm "Crvenkapica", najavili su u utorak iz te kazališne kuće.

Premijerom "Propuh, papuče i punica" u studenom Gradsko kazalište mladih (GKM) nastavlja uspješnu suradnju s redateljem Ivanom Leom Lemom. Predstava je nastala prema istoimenom hitu Codyja Mcclaina Browna koji je hrvatske čitatelje osvojio duhovitim pisanjem "o svojoj evoluciji od stranca do splitskog zeta", te razlikama između hrvatske i američke kulture i običaja.

Za najmlađe gledatelje GKM u prosincu priprema premijeru "Crvenkapice" u režiji Siniše Novkovića, dok će u ožujku s redateljem Robertom Raponjom zaploviti "Na jedrima ljubavi" i otkriti kako voljeti ala William Shakespeare i zašto je čovjekova potreba za ljubavlju nepresušna. Dok iščekuje nove izvedbe, publika se može prisjetiti repriznih, poput prošlogodišnjeg hita sezone, Lemina "Cabareta".Za učenike nižih razreda osnovne škole igraju " Priče iz davnine", "Poštarska bajka" i "Šapice", a za one viših razreda i srednjoškolce na programu su legendarni "Kazališni sat" i "Od atoma do stanice", predstava koja je dobila preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje, priopćili su iz Gradskog kazališta mladih (GKM).