Maja Klarić - začetnica putopoezije

Šibenčanka Maja Klarić putuje svijetom i svoje doživljaje pretače u stihove - zovu je putopjesnikinjom. Umjesto suvenira  32-godišnja svjetska putnica kući donosi pjesme koje rado čita i njena sve brojnija publika. A što misle o njenim knjigama - imaju joj prilike reći u četiri oka. Uz kavu - i to na Majin račun. 

Maja Klarić začetnica je novog književnog žanra: putopoezije. U hrvatsko suvremeno putopisanje Maja Klarić uvela je poeziju - zanemareni žanr. 'Netko tko misli da je poezija dosadna ili nerazumljiva, a voli putovanja možda na ovaj način shvati da ni poezija nije tako loša.', kaže Maja. Putovanje na stihovima - reklamira tako Maja svoje knjige.  Piše ih dok putuje. A promovira i uz kavu. 'Tih je druženja dosad bilo 5 ili 6. Malo se družim s čitateljima. Čujem što misle o knjizi, ako su je pročitali. Ako ne, onda ih 'namamim' da je kupe', objašnjava.

Izdala je tri zbirke putopisne poezije. 'Vrijeme badema' četvrta joj je knjiga - ali prva u prozi. Putopis s 800 kilometara dugog hodočašća Camino de Santiago. Radila je na njoj 6 godina. Bogat je Majin putnički životopis. Do danas je proputovala većinu Europe, manji dio Azije i Južne Amerike. A dojmova s putovanje koliko i kilometara. Dio ih tek treba završiti među koricama.