Počeo 10. Festival amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu počeo je deseti Festival amaterskih kazališta. Na otvorenoj pozornici u sljedećih sedam dana gostovat će hrvatska te amaterska kazališta iz regije i izvoditi mahom nagrađivane predstave. Jubilarni je festival, naime, u goste odlučio pozvati sve dosadašnje pobjednike, a i domaćini iz Satiričkog kazališta mladih pripremaju iznenađenja.

Aktualno  i duhovito počela je kazališna gozba na otvorenom. Amateri iz Travnika izveli su svoju novu predstavu koja govori o teškoj temi - iseljavanju. Onima koji u potrazi za boljim životom odlaze iz domovine - poručuje da trava nije drugdje zelenija. Predložak je bio animirani film 'Pobuna u kokošinjcu'. 

U sljedećih sedam dana Brođani će imati priliku uživati i učiti od kazališnih amatera iz cijele regije. Na festivalu će biti prikazano sedam predstava. I domaćini pripremaju poseban dar. 'U petak imamo ponoćnu premijeru. U Centru mladih naše kazalište Slavonski Brodvej publici će u ponoć pokloniti predstavu 'Medvjeda' od Čehova.', rekao je Tomislav Goll, programski ravnatelj 10. Festivala amaterskih kazališta. A u Gradskoj knjižnici predstavljen je dramski tekst 'Fata' Luke Jukića. Nastao je početkom prošloga stoljeća i smatra se prvim dramskim tekstom iz bosanske Posavine.