"Priča o VELIKOM i malom"

Zagrebačko kazakište Mala scena vikend druženja započelo je w "Pričom o vodi", omiljenim naslovom među najmlađom publikom (1,5+), a nov naslov za najmlađe je "Priča o VELIKOM i malom".


U svijetu veličina koji me okružuje gdje se nalazim ja? Jesam li velik ili malen? Mogu li u isto vrijeme biti oboje? Zašto je nekad dobro biti malen, a ponekad i biti velik? I na kraju... mogu li veliki i mali biti prijatelji?"Priča o VELIKOM i malom" novi je naslov u kojem najmlađi (od 1,5 do 5 godina) upoznaju veličine, oblike i brojeve, ali govori i o prijateljstvu između, pogađate... velikih i malih.


Koncept veliko – malo važan je za snalaženje u prostoru, razumijevanje svijeta koji nas okružuje, ali i kako bi djeca bila uspješna u komunikaciji s drugima. Cilj ove produkcije je kod djece razviti znatiželju za odnose u prostoru, odnose među predmetima i usaditi im osnovne predmatematičke vještine. Razumijevanje razlike veliko – malo osnovni je koncept u matematici te prvi korak prema razumijevanju drugih pojmova kao što su: veći od, manji od i jednaki.

Svečana premijera održat će se u četvrtak (7. rujna) u 18 sati.


Tekst je po narudžbi napisala nagrađivana autorica Kristina Gavran, dok Svetlana Patafta izvodi i potpisuje režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović i fotograf Mirko Cvjetko. Producentice su Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević uz mentorstvo Vitomire Lončar.