Vlaji na Himalaji

Još samo tjedan dana i ekspedicija 'Vlaji na Himalaji' kreće prema 6 i pol tisuća metara visokom vrhu Mera. Vlaji su se u Splitu, na Rivi, uoči dalekog i zahtjevnog puta susreli s novinarima na kavi.

Na 6476 metara visok himalajski vrh Mera Peak Vlaji će zabosti nekoliko zastavica: hrvatsku, hajdukovu, zagvoškog planinarskog društva... Prva gojzerica ekspedicije Stipe Božić okupio je ekipu vrsnih planinara i Vlaja. 'Stipe nam je ukazao veliku čast. Ja bi ovu ekspediciju usporedio s nogometnom utakmicom.  Stipe Božić u tom je slučaju Pele koji organizira dobrotvornu utakmicu i nas je pozvao na teren na 15-ak minuta samo kako bi 'dodavali' loptu.', živopisno objašnjava Miro Jurković
Vlaji na Himalaji
Za visinsku su se utakmicu pripremali godinu i pol -  od Biokova do Alpa. Vlaški se gen još jednom pokazao izdržljivim. Na put ne nose janjetinu, nego pršut. I po kap travarice za u čaj. Nekoliko vatrogasaca, umirovljenika, liječnik, soboslikar, informatičar, glazbenici Cubisma, biznismen, kineziolog, glumac... šarolika će ekipa u visine. Njihova životna pustolovina trajat će 29 dana. A onda će, šale se Vlaji, za osvojeni Mera Peak 'za merak pit'.