'(O)krenimo na zeleno'

Zeleni festival u organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice održava se od 6. do 8. rujna kako bi se promovirao i popularizirao održivi razvoj, proizvodnja organske hrane, zaštita prirode, alternativni izvori energije te zelene tehnologije i inovacija.

Festival je dio projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku, a slogan mu je '(O)krenimo na zeleno'. Pokrenut je u svrhu edukacije, osvještavanja i senzibilizacije, kao i popularizacije programa organizacija s područja zaštite prirode, prezentacije rezultata njihovih znanstvenih istraživanja, stručnih radova, nakladništva i projekata.

'Želimo približiti tu relevantnu tematiku korisnicima knjižnice i široj javnosti, dodatno ukazati na njenu problematiku i ponuditi alternativu, popularizirati programe znanstvenika i stručnjaka te prezentirati njihove spoznaje, radove i projekte', poručuju organizatori. 

Moći će se pogledati izložba na kojoj će biti predstavljeni proizvodi, usluge i programi. U izlagačkom dijelu zainteresirani će se moći informirati kroz predavanja i predstavljanja tematskih radova, a treća je virtualna dimenzija kroz projekcije dokumentarnih filmova, prezentacije i virtualne izložbe.