Izložba autoportreta "Pojam o sebi"

Kada je prije gotovo pet tisuća godina, u blizini velikih piramida svoj vlastiti lik u kamenu isklesao egipatski skulptor, nije ni slutio da će autoportret  nadživjeti i preživjeti sve epohe i stilove. Dokazuje to i 4. trijenale autoportreta u samoborskoj galeriji "Prica" - simboličnog naslova "Pojam o sebi".Kakav pojam imaju o sebi suvremeni likovni umjetnici, ostaje intrigantna tema do današnjih dana - za ovu tematsku izložbu od čak 190 prijavljenih autora, izbrano je njih 75. Prepuštena im je apsolutna sloboda u obradi teme, izboru tehnika, forme...

Izložba "Pojam o sebi", dakako, nije mogla proći bez hommagea Klementu Lukinu, kolekcionaru koji je, ¤WA3 2072 u prošlom stoljeću, strastveno prikupljao autoportrete najvećih hrvatskih slikara - izbor 31 rada iz zbirke Lukin obogaćuje uvid u aktualna promišljanja o temi autoportreta.

Kako i u kojoj situaciji umjetnik vidi sebe, kako ga vide drugi... ili kako misli da ga doživljava okolina. Dovoljno intrigantno jer to i sami sebe često pitamo, kao i mnogobrojni gosti koji su ispunili samoborsku Galeriju Prica na otvorenju izložbe "Pojam o sebi".  Izložba ostaje otvorena do 8. Listopada.