10. susret klapa u Sisku

Vokalno instrumentalni ansambl Kolapjani i ove godine organizira 10. susret klapa u Sisku. 12 klapa nastupit će 8. rujna u jedinstvenom ambijentu - atriju Staroga grada.

U sklopu Vokalno instrumentalnog ansambla Kolapjani djeluju djeluju ženska klapa Kolapjanke i muška klapa Kolapjani. Kroz svoje šesnaestogodišnje djelovanje nastupali su na brojnim klapskim susretima, festivalima, humanitarnim koncertima, te drugim kulturnim događanjima kako u Sisku tako i u cijeloj Hrvatskoj. Ženska klapa ima osam članova, a voditelj je Davor Capković, dok muška klapa broji deset članova, a voditeljica je prof. Marijana Ivšić Kolić.


Ovogodišnji susret klapa okupiti će svukupno dvanaest klapa iz cijele Hrvatske. Nastupit će klapa Basca, Bošket, Cesarice, Đirata, Koprivnica, Lađarice, Stentoria, Stine, Teranke, Kampaneli te domaćini susreta Kolapjanke i Kolapjani.

Klape će se na susretu predstaviti s izvedbama tradicionalnih klapskih napjeva, ali i obradama popularnih dalmatinskih pjesama. Nakon susreta klapa za sve sudionike susreta organizirana je i klapska radionica koja će se održati 9. rujna pod vodstvom gospodina Marka Rogošića.