Život u mirnom ozračju očuvane prirode

Lindar - mjesto s 400-tinjak stanovnika, jedno je od manjih u unutrašnjosti Istre. Ali ne i napušteno i pusto. Nije daleko od Pazina, u kojem mještani uglavnom rade, a život grade u mirnom ozračju očuvane prirode.

Lindar ne dijeli sudbinu malih istarskih mjesta. Nije to naselje u kojem živi samo starije stanovništvo. I mladi ovdje ostaju - ne napuštaju svoju rodnu grudu. Mjesto je to ugodno za život. 'Rođena sam u Lindaru. Ovdje živim i nadam se da se neću odseliti iz Lindara. Ovdje je jako lijepo živjeti, zrak je čist, blizu smo centra Pazina i sve nam je blizu.', kaže Gordana Andrašić.

U Lindaru nema trgovačkih centara, pošte ni restorana. No, u malenom mjestu dovoljno je posla za rad frizerskog salona. Lindarci posljednjih godina kućnu blagajnu upotpunjuju turizmom. Zdrava hrana, očuvana priroda, kulturne znamenitosti ovamo privlače sve veći broj turista. U mjestu ima nekoliko kuća za odmor i sve su traženije. Kraći, ali češći boravci stvoreni su za uživanje u središnjoj Istri. Lindar je svojim položajem idealan za njezin obilazak i posjet manifestacijama kojih u rujnu ne nedostaje. Sve to obećava dobru postsezonu.