Treći festival reportaža i reportera 'Fra Ma Fu'

Treći festival reportaža i reportera 'Fra Ma Fu' održava se od 7. do 10. rujna u Virovitici i okolnim mjestima u organizaciji Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje iz Virovitice i Hrvatskog novinarskog društva.

U više od trideset različitih događanja, tematskih stručnih skupova, radionica, kulturno-zabavnih manifestacija, kazališnih predstava, književnih večeri, tribina, okruglih stolova, izložba i koncerata sudjelovat će stotinjak glazbenika, umjetnika, voditelja radionica i brojni gosti. Kroz obilježavanje sjećanja na velikog hrvatskog novinara i putopisca Franju Martina Fuisa želi se potaknuti rasprave o temama u novinarstvu danas, ali i kroz prirodne vrijednosti i djelovanja ovdašnjih ljudi predstaviti njegov rodni kraj.

Među najavljenim događajima ističu se skupna izložba Reutersovih fotografija koje su dobile Pulitzerovu nagradu 'Migrantska kriza'; dokumentarna izložba Fra Ma Fu - volim strip, koja po prvi put predstavlja cjelovito stvaralaštvo Franje Fuisa na području stripa; predstavljanje dokumentarnog filma Slavena Petrića i Marinka Petkovića o problemima s kojima se suočavaju novinari - 'Pogled iznutra'; okrugli stol o autorstvo na internetu i dr. Od ove godine počinje se dodjeljivati nagrada 'Fra Ma Fu' za najbolje reportaže.