Znanjem i prevencijom do zdravlja

Potaknuti  alarmantnim podacima o sve više oboljelih od karcinoma na području Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije županijska Liga protiv raka i Škola trčanja Slavonski Brod 9. rujna zajednički organiziraju utrku 'Znanjem i prevencijom do zdravlja'.

Utrka se organizira u sklopu istoimenog projekta kojega provodi Liga u cilju prikupljanja sredstava za nastavak rada Lige i promocije zdravih stilova života. Program počinje u 9 sati utrkom djece predškolske dobi. U 10 sati počinje utrka odraslih na 5 i 10 kilometara u kojoj će sudjelovati i srednjoškolci. Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Tomislav Marinović istaknuo je kako ovom utrkom žele potaknuti građane da usvoje zdrave stlove života, vode brigu o zdravlju i da se više kreću. Za utrku se prijavilo gotovo 400 trkača. Start utrke i cilj utrke je Sportsko rekreacijski centar Poloj.

Tomislav Marinović sudjelovao je na UTMB (UltraTrailMountBlanc). Riječ je o  jednoj od najvećih  trail utrka na svijetu.  Ima vrlo zahtjevnu stazu po planini Mount Blanc i prolazi kroz čak tri države, a dionica koju je on trčao duga je 101 km. On ju je prošao za 15:09:45 i osvojio 136. mjesto. Trčalo je čak 2160 trkača iz cijelog svijeta. Tomislav je i voditelj Škole trčanja Brod koja je suorganizator donatorske utrke koja će se održati 9.9. u 9 sati u Slavonskom Brodu. Glavni je organizator Liga protiv raka Brodsko-posavske županije.