Antonio Banderas glumit će Picassa u američkoj seriji

Antonio Banderas glumit će Picassa u drugoj sezoni američke serije "Genij" koja će se baviti slikarom koji baš kao i Banderas potječe iz Malage u Španjolskoj.


Igrat ću Picassa u drugoj sezoni serije Genij koja će se prikazivati na američkim kanalima Fox i National Geographic, a zatim i međunarodno, rekao je Banderas u francuskome gradu Deavuilleu gdje sudjeluje na festivalu američkog filma. Prva sezona te serije bila je posvećena Albertu Einsteinu. Za mene je to vrlo velik angažman. Snimat ćemo od početka studenoga do kraja ožujka. Prve epizode trebale bi biti prikazane u travnju ili svibnju, na američkim kanalima, rekao je 57-godišnji Banderas.

Glumac koji se proslavio ulogama u filmovima kultnog španjolskog redatelja Pedra Almodovara poslije je razvio karijeru u Sjedinjenim Državama. U Deauvilleu je Banderas došao predstaviti film koji se prikazuje izvan konkurencije "Music of silence", britanskog redatelja Michaela Radforda. U filmu nadahnutom životom slijepog talijanskog tenora Andreje Bocellija, Banderas tumači ulogu maestra koji će potaknuti pjevača da život posveti glazbi.