Kako u Splitu nastaje treća najbolja čokolada Europe

International chocolate awards je najznačajnije natjecanje proizvođača čokolade, nešto kao čokoolimpijada.Pravo sudjelovanja imaju samo oni koji u svojim tvornicama imaju kompletan proizvodni proces, od zrna kakaa do čokolade. Splitska Nadalina je jedina takva čokolada u Hrvatskoj, pa je brončana nagrada iz Amsterdama veliko priznanje i proizvođaču ali  i Hrvatskoj.



Mairnko Biškić tako  strasno voli čokoladu da je prije deset godina napravio svoju malu  tvornicu čokolade. Kao pravom  čokoladomanu, ekvatorske prašume nisu mu strane, u njima traži najbolju sirovinu. Jer on jedini u Hrvatskoj čokoladu proizvodi iz sirovog zrna kakaa. Gusta, sladorana smjesu potom se  temperira, a onda se se  dodaju razni sastojci. adalini tamnu čokoladu sljubljuju s Dalmacijom: lavandom, suhim  smokvama, rogačem, maslinovim ulje, čak i pršutom… Za prste polizati i osvajati nagrade.

Posljednja , brončana, na   International chocolate awards  najznačajnijem natjecanju proizvođača čokolade, čokoolimpijadi i to za RAW 85 posto organic čokoladu od neprženog kakaova zrna iz Dominikanske Republike. To je europsko natjecanje na koji dolaze samo oni koji proizvode od zrena do čokolade, ja sam jedini u Hrvatskoj i to mi je bilka velika čast, kaže Biškić.