Učiteljice "Dunavom" predstavile novi album

Gošće Zlate Mück Sušec u Bogovićevoj bile su Učiteljice. Mladi ženski bend cine tri djevojke Matea (glavni vokal), Ana (violina i prateci vokal), Silvia (tambura i prateci vokal). Nako ntri i pol godine izdale su album "Luda kuća“ s 13 pjesama.


Učiteljice su bile najtraženija glazbena lica ovogodišnjeg požeškog festivala. Veliku pozornicu na Trgu Sv. Trojstva, djevojke su iskoristile na najbolji mogući način, pokazavši ono u čemu su najbolje, a to je prije svega glazba. Tri protekle godine od pojave na regionalnoj sceni, koja ih je u međuvremenu itekako upoznala ali i prepoznala njihovu kvalitetu, djevojke su zajedno sa svojim timom, predvođene autorom Dušanom Bačićem i aranžerom Bojanom Dragojevićem, stvarale upravo ono što je predstavljeno u Požegi.

Album prvijenac 'Luda kuća', glazbeno je putovanje od njihovih početaka do danas, koje obuhvaća trinaest odličnih pjesama. Dio njih djevojke su predstavile i na festivalskoj pozornici, oduševivši brojnu publiku, a pridružio im se i Jasmin Stavros sa kojim su otpjevale duet 'Nema natrag', te mlade snage Tarapana band sa kojima su otpjevale 'Ako mi se ne spava'.

Ove tri talentirane cure iz Kutine (Matea), Ljubljane (Ana) i Koprivnice (Silvia) , uspjele su za vrlo kratko vrijeme skrenuti pozornost na sebe i svoju glazbu, te snimiti dva sjajna dueta; s Jasminom Stavrosom - Nema natrag i sa Nedom Ukraden - Noci u Brazilu. Obje pjesme su zabiljezile i milijunske preglede na Youtubeu i to u roku od samo dva mjeseca, a jako su slušane i u radijskom eteru.

Učiteljice kažu da im je najdraže nastupati uživo jer publika odlično reagira na njihove pjesme, a također i na ostale pjesme u njihovom repertoaru, a to su uglavnom zabavne pjesme najvećih zvijezda Hrvatske scene. Učiteljice su u Bogovićevoj izvele pjesmu „Dunav“