Jagatić najavljuje još nekoliko zanimljivih festivala

Glazbeni kritičar Dubravko Jagtić najavio je nekoliko zanimljivih koncerata koji su pred nama.

Subota 9. Rujna
Cunami festival


Ako ne računamo nastup jednog norveškog death metal benda, pred nama je još jedan prilično miran tjedan bez nekih većih koncertnih uzbuđenja. Tako nas sutra u dvorištu kluba Močvara čeka Cunami Fest. Ne znam gotovo ništa o tom festivalu ni zašto se baš zove Cunami Fest ali na njemu nastupa par odličnih bendova: Kandžija i Gole Žene, Debeli precjednik, Muscle Tribe Of Danger and Exelence, FNC Diverzant i Delorean. Prvi bendovi nastupaju već od 18 sati. Po svemu sudeći bit će to dobro provedena večer za sve koji se odluče doživjeti Cunami Fest.

Festival Skaville


Sutra se održava još jedan festival sa prilično dugom tradicijom. Riječ je o 11. po redu Skaville festivalu u Križevcima. Najjačem festivalu ska glazbe u ovim krajevima koji svake godine dovodi u Križevce najbolje ska bendova na svijetu. Tako ove godine obožavatelje ska glazbe očekuje nizozemska grupa The Invisibles koja svira originalni izvorni jamaican ska reggae a koje upravo gledamo u podlozi. Potom talijanska grupa Empatee Du Weiss koja više naginje ska jazzu i španjolski Deskarats skloniji ranom reggaeu i rocksteadyu. Stoga poziv svim ljubiteljima ska glazbe da u subotu navečer dođu u dvorište Galerije K2 u križevcima na još jedno izdanje festivala Skaville.
Nedjelja 10. rujna


U nedjelju u klubu Močvara gostuje američka grupa Beach Fossils. Riječ je o grupi iz Brooklyna iz New Yorka koja je na sceni nešto manje od deset godina ali sa tri odlična albuma od kojih je posljednji 'Somersault' objavljen u lipnju ove godine i koji je dobio izuzetno pozitivne kritike od glazbenih kritičara. Beach Fossils sviraju kombinaciju pop glazbe 60-tih, surfa, grungea, shoegazea i dream popa. Koncert organizira ekipa Žednog uha kojima je ovo prvo strano gostovanje nakon ovogodišnjeg festivala SuperUho održanog u Primoštenu. Topla preporuka za ovaj koncert.

Ponedjeljak 11. rujna
Joey Calderazzo


I za kraj malo jazza s obzirom da u ponedjeljak 11. rujna počinje nova sezona koncerata u organizaciji Jazz.hr-a nastupom proslavljenog njujorškog pijaniste Joeya Calderazza i njegovog trija. Jedan od onih jazzera sa svjetskom reputacijom čiji se koncerti ne propuštaju i koji je dbar dio svojih albuma objavio za legendarnu diskografku kuću Blue Note. Koncert će se održati u dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Uz Calderazzu na glasoviru nastupaju još i Ben Wolfe na kontrabasu i Donald Edwards na bubnjevima.