Završen Festival jednominutnih filmova u Požegi

Dodjelom nagrada završen je ovogodišnji Festival jednominutnih filmova u Požegi - najstarija i mnogim filmašima omiljena međunarodna manifestacija. U dva i pol desetljeća okupila je mnoge hrvatske, ali i strane poznate filmske redatelje i scenariste.Festival jednominutnoga filma jedinstven je u svijetu - u 25 godina ugostio je više od 8000 uradaka iz cijeloga svijeta. A teme različite, od šala i duhovitosti do onih društveno angažiranih. I sve u jednu minutu.

I ove godine 446 filmova iz 46 zemalja. A ugledni međunarodni stručni sud dodjielio je nekoliko nagrada. Zlatna plaketa otišla je u Gruziju. Oovaj festival je zaista nevjerojatan i u meni budi mnogo emocija. Jer ovaj jednominutni film je prvi film koji sam napravila. Moja prva pobjeda i prvo iskustvo na festivalima. Stoga sam jako uzbuđena i jako sretna, kazala je Elena Sebiskveradze, autorica pobjedničkog filma "A little beetle“.

Film Fuga, Zorana Ćatića iz Sarajeva, osvojio je dvije nagrade, publike i srebrnu plaketu stručnoga suda. I to je prvi put u povijesti ovog festivala. Iako je veliki jubilej Festivala jednomintnoga filma tek prošao, požeški organizatori pozivaju već na 26.izdanje. Organizatori kažu da je već pristiglo desetak prijava.