Još jedan uspješan Festival svjetske književnosti

Završen je 5. festival svjetske književnosti. U proteklih tjedan dana u Zagrebu i Splitu nastupilo je oko 50 hrvatskih i stranih autora na 60-ak događaja.

Na festivalu se nije govorilo samo o književnim temama, bilo je tu i glazbenog programa i filmova koji su u kino Europa privlačili gledatelje. Programski direktor Festivala svjetske književnosti, glavni urednik izdavačke kuće Fraktura Seid Serdarević vrlo je zadovoljan: Imali smo publiku, najrazličitije dobi, od srednjoškolaca do umirovljenika.

Autori su se družili, razmjenjivali mišljenja o različitim književnim temama. Primjerice o tome zašto istodobno pišu i prozu i poeziju. Među mnogim slavnim imenima bio je i Philippe Claudel, francuski redatelj i književnik.

Završetak Festivala pripao je Igoru Štiksu, znanstveniku, sveučilišnom profesoru i književniku čiji je roman "Elijahova stolica", objavljen prije 40 godina, pri vrhu ljestvice Amazona. Sad je predstavio novi roman "Rezalište" u kojem se obitelj, rasuta po svijetu,  nakon niza godina, okupila na zajedničkom objedu.

Zbog novih knjiga, novih, zanimljivih gostiju i tema vjerna se publika već veseli sljedećem festivalu.