Ovogodišnji Fra Ma Fu bio posvećen stripu i fotografiji

U Virovitici je održan treći festival reportaže i reportera Fra Ma Fu, posvećen legendarnom Virovitičaninu, novinaru i piscu Franji Martinu Fuisu, jednom od začetnika moderne reporterske i turističke fotografije.

Tridesetih godina prošlog stoljeća Franjo Martin Fuis pisao je pod pseudonimom FraMaFu. Radi što vjernije reportaže, prerušen u skitnicu, cijelu je Hrvatsku proputovao biciklom. No bio je i genij hrvatskog stripa jer je pisao scenarije za Andriju Maurovića, Ferdu Bisa, Waltera Neugebauera te pokrenuo i vlastiti list Mickey strip.

Ovogodišnji festival bio je posvećen stripu i fotografiji. Tom prigodom virovitički Strip klub 85 predstavio je 12-ti broj Strip fanzina „Gavran" sa stripovima desetak hrvatskih autora. U Centru kulture u Virovitici predstavljena je i izložba Reutersovih fotografija na temu "Migranti", koje su prošle godine nagrađene Pulitzerovom nagradom.Izložba o bogatoj strip ostavštini ovoga znamenitog Virovitičanina može se razgledati do kraja rujna u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici.