Kako do pametnih ploča?

Roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu Fran Franković na riječkoj Drenovi pokrenuli su akciju koja za svoj konačni cilj ima opremanje svih učionica s pametnim pločama. Svi roditelji čija djeca pohađaju OŠ Fran Franković sami će donirati novac no s obzirom da investicija premašuje iznos od 200 000 kn zatražili su i pomoć šire zajednice.
Ukupno planiraju kupiti 14 pametnih ploča, a novac će osigurati donacijama roditelja i privrednika. Planiraju organizirati i crowfunding kampanju.
"Smatramo da hrvatski obrazovni sustav ima vrhunske profesore i učitelje, ali alati pomoću kojih to znanje trebaju prenositi na učenike nisu u skladu s vremenom u kojem živimo. Stoga ovu našu zamolbu možete shvatiti i kao ulaganje u budućnost, jer će za 4-8 godina ova djeca izaći iz srednje škole i možda se zaposliti baš u vašoj tvrtki. Molim vas da podržite ovu akciju, makar i simboličnim iznosom, jer i najmanji iznos nam pomaže da budemo stepenicu bliže ostvarenju našeg cilja. Budite zajedno s nama dio rješenja, a ne dio problema", poručuju roditelji u obraćanju medijima.