'Iznajmljivači sa srcem'

'Iznajmljivači sa srcem' grupa je na Facebooku koju je ovog ljeta pokrenula Vjera Matulić iz Postira na Braču. Pozvala je iznajmljivače da omoguće besplatno ljetovanje obiteljima djece s posebnim potrebama. Dosad se u grupu uključilo više od 11 tisuća ljudi.

Zagrepčanka Ana Skočak i njezina Mihaela ovog su ljeta besplatno odmarale na našem Jadranu, a osmijesi na njihovim licima u šetnji zagrebačkim zoološkim vrtom pokazuju koliko im je bilo lijepo. 'Do stranice Iznajmljivači sa srcem došla sam sasvim slučajno.  Vidjela sam da se jedna moja prijateljica raspituje o odlasku na more pa sam se i ja uključila u razgovor. Komentirala sam kako si ne mogu priuštiti odlazakna more pa mi se osnibačica grupe, gospođa Vjera javila u inbox i pitala želimo li ići u Borik? Ja sam naravno prihvatila.', prisjeća se Ana.

U Zadru su uživale sedam dana, a njihov morski tjedan bio je ispunjen svake minute: 'Osim u Zadru bile smo i  u Biogradu te Svetom Filipu i Jakovu. Imale smo jako lijepih trenutaka. Gospođa Antonija se baš potrudila da curice uživaju. Imale smo i vožnju brodićem, čak su joj i rođendansku proslavu pripremili. Poklone je dobila. Obilazile smo Zadar, odlazile na razna kulturna događanja. Kupale se. Plaže su nam isto bile organizirane besplatno. Taj odlazak na more nam je puno značio zbog Mihaelina zdravlja. Iskreno, financijski  si to ne bih mogla priuštiti.' Tijekom ovog putovanja upoznale su mnoge ljude velikog srca koji su im nesebično pomagali.  Preko iste grupe na Facebooku ovog je ljeta u Zadru sa suprugom, dvije kćeri i sinom Lukasom, koji je gluhonijem boravila i Marijeta Marjanić iz Siska. I njenoj obitelji ovo je bilo nezaboravno ljetovanje.Kao i Ana, zahvalna je svim dobrim ljudima koji su im to omogućili.