Obljetnički koncert Meritasa

Dvadeset godina  - toliko traje glazbena priča benda Meritas. Igra slova imena Anite Valo i Meri Jaman, davne 1996. godine donijele su hrvatskoj glazbenoj sceni novi bend - Meritas. U 20 godina postojanja, Anita i Meri obojale su radijski i televizijski eter, te stvorile neke od najpoznatijih pjesama uz koje su odrastale generacije.

Svojih prvih 20 godina Meritas slavi izdavanjem Best Of albuma 'Meritas 20' koji se u prodaji nalazi u obliku CD-a no i gramofonske ploče a cijela priča dvadesetogodišnje obljetnice zaokružit  će se u subotu, 28. listopada velikim koncertom u Zagrebu, u Tvornici kulture. Meritas su u 20 godina izdale 6 albuma, potpisale glazbu za filmove i kazališne predstave, izdale album za djecu a iza sebe imaju i nekoliko nominacija te osvojenih nagrada Porin.

Best of Album 'Meritas 20' donosi 18 pjesama kao presjek karijere na kojem su se našle pjesme poput: Igra, Odjednom ti, Budim se, Umjesto isprike, no i neke novije poput Ova ljubav i Pričaj mi...One vas, poput memoarskih zapisa, vode kroz trenutke sačuvane od zaborava, i uvode u novo poglavlje koje se tek treba ispisati. "Važnu dimenziju onome što je nastajalo kroz godine dajete svi vi koji ste se pronašli u našim pjesmama, a mi kao osjećamo da nešto naše, nama važno, uistinu ostavlja trag!, izjavile su Anita i Meri povodom novog albuma i koncerta.

Svi tragovi, ti trenuci 20-godišnjeg stvaralaštva, kulminirat će 28. listopada u Tvornici kulture, kada će Meritas proslaviti sve priče koje su utkale u svoje pjesme. Nakon dugo vremena Zagreb očekuje cjelovečernji koncert posvećen najljepšim trenucima odrastanja uz prepoznatljiv zvuk Meritas pjesama.

Pogledajte gostovanje Meri i Anite u našem u studiju u Bogovićevoj. Najavile su obljetnički koncert  te izvele pjesmu 'Ova ljubav':