31. Euroafričko prvenstvo u podvodnom ribolovu u Malom Lošinju

Sportsko ribolovno društvo 'Udica' iz Malog Lošinja od 13. do 17. rujna 2017. godine organizira 31. Euroafričko prvenstvo u podvodnom ribolovu, pod pokroviteljstvom ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice.
 
U dva dana natjecanja (15. i 16. rujna), u akvatoriju otoka Lošinja očekuje se više od 120 sudionika i posjetitelja iz 19 različitih zemalja Europe i Afrike, a nastupit će jedni od najboljih podvodnih ribolovaca. Popis reprezentacija koje će sudjelovati na Prvenstvu: Hrvatska, Italija, Grčka, Finska, San Marino, Slovenija, Turska, Ukraina, Alžir, Južna Afrika, Danska, Španjolska, Bugarska, Cipar, Rusija, Tunis, Egipat, Norveška.

Mali Lošinj kolijevka je podvodnog ribolova, a prvo svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu 1957. godine održano je upravo u Malom Lošinju. Nije slučajno ni da se prvenstvo održava u sklopu Festivala Lošinjskim jedrima oko svijeta koji će od 2. do 23. rujna 2017. godine oživjeti i prezentirati povijesno i kulturno naslijeđe lošinjskog pomorstva.

Ovim prvenstvom te kroz manifestacije, radionice i gastronomsku ponudu Festivala obogatit će se turistička ponuda otoka Lošinja kao i cijele regije Kvarner, a gostima će se pružiti neponovljivi doživljaj 'uranjanja' u povijest i tradiciju na atraktivan i zabavan način.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska prvenstvo su najavili direktor Turističke zajednice Mali Lošinj Dalibor Cvitković, tajnik Sportskog kluba 'Udica' Antonio Viskić i Branko Ikić, izbornik hrvatske reprezentacije u podvodnom ribolovu: