Počinju jubilarne 50. Voloderske jeseni

U moslavačkom mjestu Voloderu od danas do 17. rujna održavaju se jubilarne, 50. Voloderske jeseni,  naša najstarija i najveća manifestaciji kojom se obilježava početak berbe u vinogradima, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kiratović i sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

Svečanosti počinju u 18 sati mimohodom dječjih folkornih skupina i podizanjem zastave manifestacije, najavili su u utorak organizatori, među kojima je općina Popovača.  U petak je otvaranje Vinskog dvora, više izložbi i nastup malih folkloraša. Svečano otvorenje priredbe je u subotu u 16 sati, kada će se kruniti vinska kraljica, održati izbor najljepše snehe, te folklorni program. Istodobno će se uz prikaz starih običaja, tradicionalno početi peči vol na ražanj.Nakon nedjeljne mise u župnoj crkve Svetog Antuna Padovanskog program se nastavlja svečanom povorkom sudionika manifestacije, folklornim programom, vožnjom kočijama, programom Udruge kuhara i skidanjem pečenog vola s ražnja, te podjelom nagrada Voloderskih jeseni.

Program će biti obogaćem likovnom kolonijom, vinogradskom učionicom, maratonom od Kutine do Volodera, vatrogasnim natjecanjem i drugim priredbama. Svake večeri tijekom manifestacije održavat će se glazbeno zabavni programi a Voloderske jeseni završavaju u nedjelju, 17. rujna, uz zvuke tamburica i vatrometom.