Ljepota žene očima umjetnika

Ljepota žene, naziv je izložbe likovnih radova na temu žene i njene ljepote što su je petorica članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci postavila u vinkovačkoj pješačkoj zoni, kao jednu od popratnih priredbi 52. Vinkovačkih jeseni.


Autori Josip Božičević, Antun Ferbežar, Ivan Lončar Žan, Zlatko Kokanović i Zvonimir Perak prikazali su kako oni vide ljepotu žene. Žena radnica koju je radio u vitraju Josip Božićević bavi se svakodnevnim poslovima - kuhanjem, čišćenjem i odgajanjem djece i zato mu je tako lijepa.

Petorica umjetnika prikazali su kako oni vide ljepotu žene kroz reljefe u drvetu, ulje na platnu, akvarel i druge tehnike. Svaki autor izložio je svojih 12 radova. Ženama u narodnim nošnjama bavio se Zvonimir Perak iz Ivankova, a umjetnik Ivan Lončar pozabavio se s poviješću odijevanja žene u proteklih par tisuća godina. A osim likovnim djelima, ljepota žene slavila se i modnom revijom vinkovačke udruge Vrijedne ruke. Ples pjesma i narodni običaji sve se to slilo niz dugu vinkovačko ulicu. Uz zvonke zvuke tamburica zašuškali šlingeraji i svila.