Stari mlin kao iz bajke

Stari mlin, klet obitelji Kunek u Kloštar Ivaniću -  kao da ste zakoračili u bajku. Ili neki stari film. E, sve je to i počelo zbog filma 'Družba Pere Kvržice'. Dječak koji se uživio u avanture filmskih likova ponovno se probudio u Vladi Kuneku i oživio prizore koje je dugo nosio u mašti.

Iako sada sve izgleda kao iz mašte, trebalo je vremena da se to sve napravi. Malo po malo, gospodin Vlado kupovao je potrebne dijelove i gradio svoje imanje iz snova.Zvuk ovog novo - starog mlina priziva neka davna vremena kada su mlinovi bili česta susretišta ljudi sa svih strana. Svaki je detalj  svojevrsni vremeplov kroz stare, ali i neke nove priče. Mlin je u funkciji, pokreće ga električni motor. Može mljeti kukuruz, pšenicu, bilo što… Najčešći posjetitelji ovoga imanja koje se prostire na tri hektara, okruženog slikovitim bregovima, šumama i vinogradima su djeca.

Vlado  je sve kućice na imanju uredio u duhu starih vremena. Ako ga tko želi obradovati za rođendan, daruje mu kakav stari predmet koji se odmah uklopi u bogatu kolekciju na policama i zidovima. Mnogo je toga i sam napravio. Kada nemate dovoljno novca da sve usluge platite, onda proradi kreativnost, kaže Vlado. Ljubav prema starinama, mlinu, životinjama, prirodi i ljudima s Vladom dijeli njegova kći Marija. Iako je završila grafički dizajn, Marija je svim srcem u ovom poslu. Radi i uživa. Imaju mnogo životinja – svaka ima ime. One su, kažu Vlado i Marija, dio obitelji. I upravo je obiteljski ugođaj ono što najviše osvaja slučajne ili namjerne posjetitelje. A uz stari mlin i konje ožive i vlastiti snovi iz djetinjstva.