'Sigurno do cilja' u Osijeku

Početkom svake školske godine u Osijeku se održava akcija 'Sigurno do cilja' u kojoj sudjeluju učenici nižih razreda osnovnih škola, a 17. po redu održana je na Trgu Ante Starčevića.

Na akciji su se okupili učenici Svete Ane, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Vladimira Becića. Edukativne su programe osmislili djelatnici Policijske Uprave Osječko-baranjske, Auto-moto kluba 'Slavonac', Automodelarskog kluba i Centra tehničke kulture. Svatko od organizatora imao je svoj program, no svima je cilj bio isti - skretanje pozornosti vozača na to da je počela školska godina i da je veći broj djece na prometnicama, a kod djece da trebaju biti pažljivi u prometu i kretati se maksimalno sigurno.

Budući da djeca najradije uče kroz igru, tako su se i ovoga puta natjecala u vožnji elektroautomobila na daljinsko upravljanje. Zadatak je bio provesti stazu s preprekama, a da se prepreke ne poruše. Ono što je bilo najvažnije, kao i u životu, je do cilja stići sigurno, a ne brzo.

U programu su mogli sudjelovati i slučajni prolaznici, a svima su osigurani promidžbeni materijali, simbolične nagrade i slatkiši.