"Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto" otvara sezonu KNAP-a

Centar kulture na Peščenici/kazalište KNAP u sezoni 2017./18. za svoju publiku priprema dva premijerna naslova iz vlastite produkcije, prvi od kojih će biti, u petak 29. rujna, komedija "Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto" koju prema tekstu talijanskog pisca Antonia Amurria režira Boris Kovačević.

Također, u sklopu platforme 'Knap+' u listopadu umjetnička organizacija Tragači u koprodukciji s Knapom priprema premijeru predstave "Nora trenutak pobune", adaptaciju književnog klasika Henrika Ibsena stavljen u kontekst današnjeg vremena koju autorski potpisuje scenaristica i glumica Jelena Hađi. Početkom listopada po prvi puta u Knapu će se održati hvaljeni 'Festival prvih', u sklopu koga će na daskama kazališta Knap svoj rad "KONZUM/CONSUME" predstaviti američki multimedijalni umjetnik, pisac i redatelj Kevin Doyl.

U programu je i ove sezone niz repriznih naslova, poput velike uspješnice "Smisao života gospodina Lojtrice", koja ne silazi s repertoara već 11 godina, te nagrađivanih predstava "Amateri", "Koltovi generala Pattona" te "Nevjerojatan događaj".
Kako se ističe u najavi, riječ je o vrlo zabavnoj i poučnoj predstavi koja će širom otvoriti oči svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak kao i onim zaljubljenicima koji su u tu klopku već upali. "Kazalište KNAP predstavit će deset najopasnijih i najraširenijih tipova supruga i supruga koji vrebaju na današnjem tržištu, kao i gorka iskustva koja svaka normalna osoba s njima može imati", stoji u najavi. Utjelovit će ih Petar Atanasoski i Iskra Jisak, a predstavu postavlja Boris Kovačević, redatelj hit predstava poput "Ja tata" ili "Žene su s Venere a muškarci s Marsa".Tim predstava u vlastitoj produkciji, kazalište Knap ove će godine kroz platformu 'Knap+' ugostiti brojne predstave nezavisnih kazališta i kazališnih grupa, a najavljene su i suradnje s međunarodnim festivalom lutkarstva PIF i drugim festivalima. Vrata za publiku otvorit će već 15. rujna zagrebačkom premijerom predstave "Superjunaci" kazališne družine Pinklec i Teatra Poco Loco. Zanimljive koreografije i borilačke vještine mladih umjetnika nikoga neće ostaviti ravnodušnim a posebno najmlađu publiku.Kao drugu predstavu u vlastitoj produkciji iz KNAP-a najavljuju koprodukciju s Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca, "Dobri čovjek Bažulek" pod redateljskom palicom Georgija Para, čija će premijera biti koncem godine. "Predstava je to o malom čovjeku kojemu je život okrenuo leđa. Iz vještog pera Nine Škrabe te uz sjajnog Mladena Vasarya u glavnoj ulozi i mladu glumačku ekipu iz karlovačkog kazališta, ta će satira biti žestoka kritika društvenih okolnosti, koja će publiku nasmijati do suza", ističu iz KNAP-a.