Splitsko Gradsko kazalište lutaka za novu sezonu pripremilo četiri premijere

Splitsko Gradsko kazalište lutaka za novu sezonu najavljuje četiri premijerna te šest repriznih naslova, Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić', ciklus koncerata 'Jazz u veljači' i reviju 'Ljetno kazalište za djecu'.

Sezonu će početi u subotu, 16. rujna repriznom izvedbom predstave 'Som na cilome svitu' Olje Savičević Ivančević u režiji Renate Carole Gatice. Ta će predstava 22. rujna gostovati u Zagrebačkom kazalištu lutaka u programu 50. Međunarodnog lutkarskog festivala PIF.

Prva ovosezonska premijera autorice Olje Savičević Ivančević 'Tonka i Špiro' u režiji Ivana Plazibata na programu je 7. listopada. Priča je to o susretu dvoje djece iz različitih svjetova i njihovoj velikoj avanturi. Za najmlađe gledatelje kazalište je pripremilo basnu Andrijane Grgičević 'Stonoga Goga' koju rade s Teatrom Poco Loco. Djeca će pretpremijerno predstavu moći pogledati u rujnu u svojim vrtićima, a premijerna je izvedba najavljena za 20. listopada u dvorani GKL-a.

Prosinac je rezerviran za premijeru predstave 'Snjegović poštar', koju prema motivima ruskog pisca Vladimira Suteeva režira Ljudmila Fedorova, dok će posljednja premijera biti scenska adaptacija pjesme Ratka Zvrka 'Grga Čvarak' koju će režirati Marica Grgurinović. Bavit će se razlozima ponašanja tog impulzivnog i drugačijeg dječaka i nerazumijevanjem njegove okoline.

U Gradskom kazalištu lutaka najavljuju da će, želeći svoj djeci osigurati dostupnost kazališta, gostovati i u malim mjestima Splitsko-dalmatinske županije, te da će nastaviti i s projektom 'TU-TU! Teatar u tvojoj ulici', a u suradnji s Park šumom Marjan će nastaviti i program 'Lutke na Marjanu'.