Američke zvijezde pomažu žrtvama Harveya i Irme

Hollywoodske zvijezde, od Georgea Clooneya i Julije Roberts do Leonarda DiCapria i Beyonce u utorak navečer okupile su se na telefonskoj akciji prikupljanja priloga za žrtve uragana Harveya i Irme.

Među zvijezdama su bili i Matthew McConaughey, Tom Hanks, Justin Bieber, Leonardo di Caprio, George Clooney, Julia Roberts te mnogi drugi koji su se okupili u programu 'Ruka u ruci' s inspirativnim pjesmama i svjedočenjima o stradanjima u sva uragana koja su pogodila američki jug. U jednosatnom programu prikupljeno je više od 14 milijuna dolara a za trajanja show programa komičar Stephen Colbert je objavio vijest da je  Apple Inc donirao pet milijuna dolara dodajući da isti iznos treba dati i za najnoviji model iPhonea koji je upravo puštenu prodaju.

Beyonce, koja je iz Houstona pogođenog Harveyom koji je odnio 60 života i raselio milijun ljudi i oštetio više od 200 tisuća kuća, pozvala je na hitnu pomoć u obnovi. Uragan Irma koji je poharao karipsko otočje i Floridu usmrtivši 43 osobe oštetio je više od 90 posto kuća na otočju uz južnu obalu Floride.
Telefonska akcija emitirana je iz New Yorka, Nashvillea i Los Angelesa u kojemu je Stevie Wonder započeo večer izvedbom 'Lean On Me'. Reese Witherspoon i Nicole Kidman ispričale su kako je mala djevojčica preživjela grčevito se držeći za tijelo majke. Tori Kelly i Luis Fonsi izveli su "Hallelujah" Leonarda Cohena.