Ante Batinović: 'Pop i rock zvijezde pod velikim su psihološkim pritiskom'

Prije nekoliko dana objavljeno je da Robbie Williams otkazuje najavljena tri koncerta na europskoj turneji. Njegov glasnogovornik objavio je da je razlog zdravstvene prirode, no nije želio otkriti detalje. Mediji su počeli nagađati o kakvoj je bolesti riječ. A sam pjevač ranije je već priznao kako mu slava nimalo ne pomaže kada su u pitanju njegove psihičke tegobe.

Glazbeni kritičar Ante Batinović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska rekao je kako niti jednom glazbeniku sigurno nije lako otkazati turneju. Prisjetio se velikog intervjua s njim od prije nekoliko godina. Njegova depresija, smatra Batinović, ima dva razloga. Prvi je činjenica da nikada nije uspio ostvariti veliku karijeru i slavu u SAD-u. 'On to naravno ne želi isticati i ne želi govoriti o tome. No zna se da mu je iuzetno žao zbog toga. Drugi razlog su tablodi koji ga proganjaju cijeli život što je ponekad zaista neizdrživo', dodao je Batinović. 

Prema nekim istraživanjima, umjetnici/zabavljači na petom su mjestu na ljestvici profesija koje boluju od depresije. Rock i pop zvijezde suočene su s pritiskom kojeg često drugi ljudi i njihovi obožavatelji nisu ni svjesni. 'Među mnogima koji su patili ili pate od depresije je i Bruce Springsteen, jedan od najvećih umjetnika svih vremena. On je prije nekoliko mjeseci izdao autobiografiju i tom je prilikom otkrio kako je dugi niz godina bolovao od depresije.', ispričao je Ante Batinović.