Učini mali korak velikim i pomozi djeci

Zaklada Hrvatska za djecu danas će u 10 sati ispred Gradske straže u Zadru predstaviti emotivnu slikovnicu 'Učini mali korak velikim'. Želja je ispuniti konkretne želje djece bez adekvatne roditeljske skrbi i djece u potrebi sa zadarskog područja.

S ciljem podizanja svijesti hrvatske javnosti kao i senzibiliziranja na stvarne probleme i potrebe djece Hrvatske, Zaklada 'Hrvatska za djecu' ove jeseni želi vratiti osmjehe na lica djece koja nisu toliko sretna. Nakon Zagreba, i u Zadru će predstaviti emotivnu slikovnicu 'Učini mali korak velikim'. U svijet različitih dječjih sudbina, ispisanih na stranicama slikovnice, sve prisutne uvest će gradonačelnik Grada Zadra dr. Branko Dukić te župan Zadarske županije Božidar Longin koji će kao pokrovitelji ove inicijative imati priliku preuzeti prve slikovnice te svojim primjerom pozvati okupljene da im se pridruže u ispunjavanju dječjih želja.

Slikovnica 'Učini mali korak velikim' ima za cilj potaknuti građane Hrvatske na aktivno sudjelovanje i pružanje pomoći djeci Hrvatske te ih pozvati na ispunjavanje individualnih želja djece bez adekvatne roditeljske skrbi i djece u potrebi, jer se u svakom primjerku nalazi dječjom rukom naslikana konkretna želja djeteta koja čeka na ostvarenje.