Koncertom Sare Renar zatvara se izložba 'Marc Chagall: Beyond Color'

Zatvaranje velike izložbe Marc Chagall: Beyond Color u Kneževoj palači obilježiti će se koncertom porinom nagrađivane zagrebačke kantautorice Sare Renar. Koncert će se održati večeras u 20 sati u atriju palače.

Izložba grafika bjelorusko-francuskog umjetnika otvorena je od 15. lipnja 2017., do sad je ugostila više od 16.000 posjetitelja te je uvrštena na listu izložbenih događaja godine. U organizaciji Narodnog muzeja Zadar i Rebel Kolektiva predstavljena je serija grafičkih radova mahom iz privatnih kolekcija u vlasništvu različitih europskih kolekcionara. Kroz 114 litografija, bakroreza i drvoreza javnost još uvijek ima priliku očarati se umjetnikovom prožetošću dubinama pojavnosti ljubavi, istinoljublja, vjernosti, predanosti, domoljublja, kreativnosti i čudnovatosti življenja.

Osim izlagačkog dijela,  tijekom svog vremena trajanja izložbe održavaju se i kreativne radionice gdje pod budnim okom muzejskih pedagoga NMZ-a, polaznik svih uzrasta, neovisno o prethodnom znanju, dobiva praktičan uvid u osnove grafičkih tehnika. Radionice se održavaju svakog radnog dana sve do kraja izložbe.

Za sve one koji nisu uspjeli pogledati Chagallovu izložbu ili pak žele simbolično obilježiti kraj dugog toplog ljeta u velebnom ambijentu onkraj slike i zvuka, ovo je savršena prilika za dolazak u Kneževu palaču.