Posavsko Krapje ovaj vikend slavi Dan europske baštine

U povodu Dana europske baštine u Hrvatskoj, odnosno 23 obljetnice proglašenja Krapja selom graditeljske baštine, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u tom selu, gdje je i sjedište ustanove, organizira dvodnevnu svečanost.

Subota i nedjelja, 16. i 17. rujna bit će ispunjeni brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima, kojima će se gostima predstaviti prirodna i graditeljska baština. Subotnji program počinje u 10 sati otvorenjem foto-radionice i prigodnim izložbama, a nastavlja se stručnim skupovima i predstavljanjem djelatnosti udruge "Krap" iz Krapja.

 Nakon svete mise u 13 sati, održat će se mimohod kulturno-umjetničkih društava i svečano otvorenje manifestacije uz prigodni program.  Uz stručno vođenje gosti će moći posjetiti atraktivne prirodne rezervate, razgledati etno zbirke i staru vatrogasnu opremu, a na raspolaganju će im biti bogata ugostiteljska ponuda, vožnja fijakerima, jahanje na konjima, prigodna prodaja, te edukativni i zabavni programi. U nedjelju će Hrvatski fotosavez organizirati foto radionicu, održat će se atletska natjecanja, te atraktivna vožnja brodom po rijeci Savi.  

 Za posjetitelje iz Zagreba, organiziran je prijevoz do Krapja autobusima. Iz Zagreba se polazi u subotu u 8 sati s Trga Ivana Mažuranića 14 (ispred Etnografskog muzeja) uz obaveznu rezervaciju, a povratak iz Krapja je u 17 sati.