U 70. obljetnicu ZKM ulazi sa šest premijernih naslova

Zagrebačko kazalište mladih danas je suvremeno i ugledno kazalište prepoznato i priznato i izvan hrvatskih granica. Postoji gotovo sedamdeset godina i govoreći o prošlim vremenima kao i o prošlosti kazališta koje je od glumačkog studija za djecu preraslo u kazališnu instituciju,moramo reći da toga sve ne bi bilo bez rada iznimnih kazališnih pedagoga, redatelja, dramaturga i glumaca, koreografa, scenografa, kostimografa i svih onih koji su predano utkali svoju osobnu kreativnost u ZKM.

Sezona 2017./18. ZKM-a obuhvatiti obljetničku godinu – ZKM naime iduće godine slavi 70 godina od svojeg osnutka, pa će sezona biti ispunjena svim kazališnim izričajima "koji čine ZKM onim što on jest". Stoga smo njome htjeli obuhvatiti sve segmente kazališnog stvaralaštva koji su obilježili proteklih ZKM-ovih 70 godina, a to znači dječje predstave, predstave za tinejdžere, suvremeni dramski tekst, klasici na suvremeni način, autorski teatar. To je sve što ZKM u stvari jest, istaknula je Abramović Milković.

Premijerni naslovi sezone bit će predstava "Alisa u zemlji čudesa", za koju je autorski tekst po romanu Lewisa Carolla napisao Ivor Martinić; "Ono što nedostaje" koju po tekstu Tomislava Zajeca režira Selma Spahić, "Ljudski glas" po motivima monodrame Jeana Cocteaua u režiji Bojana Đorđeva, "Tit Andronik" Williama Shakespearea čiju režiju potpisuje Igor Vuk Torbica, te "Proba orkestra", koju postavlja Edvin Liverić. Tu je i "Čist i zdrav dom to je baš po mom“ Kristijana Ugrine u listopadu donosi u okviru programa INKUBATOR za djecu do 7 godina.

U Dobrom jutru bogatu novu sezonu najavili su ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milkovići Tomislav Zajec, dramaturg i profesor na ADU.