Dani Slavonije u Rijeci

Počeli su Dani Slavonije u Rijeci. Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način dobro se zabavlila i Ivana Bilen u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način ("poderane gaće") kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni, poručuju organizatori 4. Dana Slavonije u Rijeci.

Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih djelova Lijepe Naše koju su vam pripremili organizatori. Posjetitelji koji od 13. do 16. rujna od 8 do 20 sati dođu na Trg 111. brigade HV u Rijeci moći će uživati u slavonskom čobancu i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.