Četiri hrvatske vile među najboljim kućama za odmor u Europi

U Hrvatsku stiglo još jedno prestižno turističko priznanje! Četiri vile iz Hrvatske koje pružaju turistički smještaj osvojile su europske nagrade za najbolje kuće za odmor 'Best European Holiday Home', koje treću godinu za redom dodjeljuje Europsko udruženje obiteljskog smještaja (EHHA), čija je članica Zajednica obiteljskog turizma pri HGK postala ove godine.

Nagrade su dobili Vila Vista Zamask u Istri (u kategoriji najoriginalnija kuća), Vila Sreser s Pelješca (za najbolju kući na obali), Vila Falcon Rook iz Konavala (za najbolju obiteljsku kuću) te Vila Vadediji kraj Žminja (za najbolju wellness kuću), priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore.

Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik, osvojivši nagrade u čak četiri od osam kategorija - za najbolju obiteljsku kuću, najoriginalniju kuću, najbolju kuću na obali i najbolju wellness kuću. U izboru je sudjelovalo 18 europskih zemalja.

Ovo je izniman uspjeh hrvatskog obiteljskog smještaja i potvrda da se razvija u pravome smjeru. Takvih je objekata, prema posljednjim podacima, 92 tisuće, što dokazuje važnost specijalizacije ponude, brendiranja destinacije i edukacije domaćina, na čemu intenzivno radi Zajednica obiteljskog turizma pri HGK-u, stoji u priopćenju iz Komore.