Što odabrati u bogatoj koncertnoj ponudi?

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio brojne zanimljive koncerte po dobrom starm pravilu - za svakog ponešto.

Petak 15. rujna
Nadam se da će vrijeme danas, tj. večeras poslužiti grupu Chui koja nastupa na prekrasnoj lokaciji Zbirke Richter odnosno u parku skulptura na zagrebačkom Vrhovcu. Riječ je o specifičnom programu pod nazivom 'Jazz na vrhu' koji je započeo još 2013. godine. Za one koji još ne znaju, grupa Chui je jedna od najaktivnijih ali i najhvaljenijih hrvatskih jazz grupa nove generacije koju podjednako voli klupska publika i ljubitelji jazza jer su vrhunski spojili klupski groove sa jazzom a osim toga njihov posljednji album 'Third Sun From The Stone' su glazbeni kritičari proglasili najboljim albumom u 2015. godini. Iskrena prepruka za ovaj koncert!
U istom vrijeme ali u klubu Vintage Industrial bar Psihomo Pop će zasvirati i to unplugged ili kako bi to oni rekli unpljugd. Navršilo se 20 godina od njihovog albuma 'Sextasy' i 22 godine od njihovog legendarnog albuma 'Unpljugd' pa je svašta za očekivati na ovom koncertu. Ono što sa sigurnošću znam je da će to biti koncert više nego iskusnih rokera iza kojih je karijera duga skoro 35 godina i 11 studijskih albuma te na tisuće održanih koncerata. Kako god okrenete već je sada vrlo izvjesno da će to biti jedan od onih koncerata za pamćenje. Taman se poslije koncerta gruše Chui preselimo na Psihomodo Pop.

Subota 16. rujna
Sutra obilježavamo 20 godina od nastanka kulte zagrebačke nezavisne post hardcore grupe Analena. Tijekom tiih 20 godina je ova grupa objavila tri albuma i odsvirala na stotine koncerata diljem Europe ali su se i njezini članovi razišli svaki u neku drugu državu pa je to danas hrvatsko, slovensko engelski bend a ovo jedna od rijetkih prilika kada ih možemo gledati u gradu u kojem su nastali. S obzirom na nemali broj obožavatelja grupe Analena, sklon sam vjerovati da će sutra biti poveća gužva u Močvari ali i jedan odličan koncer za sve koji vole čuti dobar post punk noise bend. 

Utorak 19. rujna
Moram još na kraju svakako spomenuti da se u utorak i srijedu u Vintage Industrial baru održava Zagreb Music Conference sa mnoštvom zanimljivih predavanja i radionica za sve koje zanima kako funkcionira glazbena industrija ali i nezavisna glazbena scena.
Također ne smijem ne spomenuti nastup Gorana Bareta i Majki u srijedu 20. rujna u drugom domu odnosno u Irskoj u Dublinu gdje će sigurno razveseliti sve brojniju bezbrižnu hrvatsku mladež koja je potražila sreću izvan granica Hrvatske i koja će sa Baretom sigurno u glas zapjevati 'Put ka sreći'.