Sam u jedrilici preko Atlantika

Zaljubljenik u more i jedra Vedran Kabalin uputio se u Francusku, odakle će potpuno sam u 6 i pol metarskoj jedrilici jedriti 4000 nautičkih milja Atlanskim oceanom. Nakon deset godina hrvatski jedriličar ponovno sudjeluje na Mini Transatu - regati za samce preko Atlantika.

Ono što je napravio Šime Stipaničev prije 10 godina, ponovit će Vedran Kabalin i prijatelj mu Dado Velikić. Svaki na svom brodu, otisnut će se na Atlantik, biti sami s vjetrom, bez kontakta sa svijetom. Vedrana su ispratili prijatelji iz Jedriličarskog kluba Galeb iz Kostrene. Tu je, kao dijete, naučio jedriti. Sanjao dugačke oceanske rute, a sada kreće jednu i ostvariti. 

Kvalifikacije za regatu Mini Transat je prošao. Morao je prejedriti 1000 nautičkih milja u regatama te mini klase. Uz to i 1000 milja sam bez stajanja. Ovo drugo je učinio prejedrivši od Genove do Malog Lošinja i na  putu upoznao brod, sebe, izdržao psihički, podnio fizički.

21.  regata za samce preko Atlanitka  Mini Transat starta 1. listopada iz francuskog La Rochella. Prva etapa do Las Palmasa duga je 1350 nautičkih milja. Druga od 2700 milja završava na otoku Martinik na Karibima.

Osamdeset i pet  jedriličara iz 14 zemalja prijavilo se za regatu. Zašto to čine, svaki će vam drugačije odgovoriti. Vedran nam nije dao konačan i jasan odgovor, vjerojatno će ga iskristalizirati tijekom 26 dana samovanja i plovidbe Atlantikom.