Više od 150 rasnih mačaka na izložbama u Zagrebu

Više od 150 mačaka šesnaest pasmina bit će prikazano ovoga vikenda na međunarodnim izložbama mačaka u Zagrebu. Izložbe u povodu 25 godina rada organizira najstarije i najveće hrvatsko felinološko društvo - zagrebačko.

Osim iz svih dijelova Hrvatske, prijavljene su mačke iz Slovenije, Austrije, Italije, Mađarske, Češke i Poljske. Posjetitelji Westgatea moći će pogledati atraktivne mačje pasmine Egzotu, Svetu Birmu, Sibirsku i Perzijsku mačku, Norvešku šumsku, Bengalsku mačku, Ragdoll, Snowshoe, Neva Maskerada, Rusku plavu, Korniš Rex, Maine Coon, Britansku kratkodlaku i domaću mačku.

Danas će izložba biti otvorena od 12 do 21 sat, a sutra od 10 do 18 sati. Organizatori kažu da će najatraktivniji dio programa oba dana biti Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će započeti večeras u 19,30 sati, a u nedjelju u 16,30 sati.

Felinološko društvo Zagreb je sa stotinjak članova najveće hrvatsko felinološko društvo i što je još značajnije okuplja najveći broj mačjih pasmina u Hrvatskoj, čak 21, istaknula je u priopćenju tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović. Dodala je kako je zanimljiva činjenica da se u punopravnom članstvu zagrebačkoga društva nalazi i nekoliko uzgajivača iz Italije i Slovenije, koji su prepoznali kvalitetu rada hrvatskoga društva na brojnim izložbama koje su organizirane.  Posebno nas veseli što nam se stalno javljaju novi članovi i nove pasmine, a naša su vrata otvorena svima, od uzgajivača pasminskih do vlasnika domaćih mačaka, istaknula je Leopoldović.