Poljudska ljepotica - nezaobilazan turistički adut Splita

Poljud je posljednjih godina postao dijelom nezaobilazne turističke ponude Splita. Gotovo kao i Dioklecijanova palača. Splitski stadion na godinu obiđu deseci tisuća domaćih i stranih turista.

Ni crni oblaci nisu spriječili skupinu belgijskih turista u posjetu stadionu 'bilih'. Nije im ovo prvi put na Poljudu.Neki od njih bili su ovdje još davne 1979. na otvaranju Mediteranskih igara, kada je poljudska ljepotica sagrađena. 'Bio sam i na Starom placu, sjećam se te atmosfere tamo još prije 50 godina. Bio sam ovdje i '79. godine i sjedio u svečanoj loži s tadašnjim predsjednikom Titom. Za ovaj stadion me zaista vežu samo najljepše uspomene.', kaže Wilfird Walters. Bio je gradonačelnik belgijskoga grada Bruggea punih 12 godina. Tih 70-ih i početkom 80-ih Hajduk je imao posebne prijateljske odnose s istoimenim nogometnim klubom Bruggeom. Zahvaljujući tome,mnogi su se Belgijci zarazili hajdučkom ljubavi.

Frane Grgurević, službeni vodič stadionskih tura ljetne posjetitelje više i ne broji. Brojke u ljetnim mjesecima obaraju sve rekorde. Ima ih svih dobnih skupina, jezika, rasa pa i navijačkih pripadnosti. Doći u Split, a ne posjetiti Poljud, u šali neki kažu isto je kao doći u Rim, a ne vidjeti papu. Bez imalo skromnosti Splićani mogu reći svatko tko je jednom posjetio stadion njihove sportske svetinje nije ostao ravnodušan, ni prema Hajduku ni prema Poljudu.