Jamie Lee Curtis glumit će u novoj verziji 'Noći vještica'

Glumica Jamie Lee Curtis ponovno će igrati ulogu glavne protagonistice u novoj verziji 'Noći vještica' koja će se snimati 2018. godine, objavio je Universal Pictures, gotovo 40 godina nakon što je ta glumica debitirala na filmskom platnu u istoimenom hororu i time stekla slavu kao hollywoodska kraljica vrisaka. 

Pedesetosmogodišnja glumica će ponovno igrati ulogu Laurie Strode, dadilje koja se suočava sa serijskim ubojicom Michaelom Myersom u hororu 'Noć vještica' Johna Carpentera iz 1978. godine. U novoj verziji filma Strode će imati završni obračun s Myersom, objavio je Universal. Carpenter će biti izvršni producent i savjetnik na novom filmu.

'Noć vještica' je postala jedna od najpoznatijih hollywoodskih horor franšiza. Nakon prvog filma snimljeno je još devet nastavaka, a posljednji je bio onaj Roba Zombieja iz 2009., nazvan 'Noć vještica II.'. Curtis se u toj filmskoj seriji posljednji put pojavila 2002., u nastavku 'Noć vještica: Uskrsnuće', u kojem je njezin lik ubijen.

Universal je otkrio da će se novi nastavak temeljiti na orginalnom filmu iz 1978. te ignorirati događaje iz filma iz 2002. godine.