Počinje 6. Flamenco Festival Zagreb

Nakon velikog uspjeha prvih pet izdanja, 6. Flamenco Festival Zagreb i ove godine priprema bogat program. Kroz tri dana Festivala posjetitelje očekuju besplatni programi (predavanje, gitaristički performans, koncert), flamenko u dosad neviđenim kombinacijama s vrlo različitim elementima (harfom, međimurskom glazbom, elektronskom glazbom i suvremenim plesom), ali i tradicionalni flamenko.

6. Flamenco festival održava se od 20. do 22. rujna na dvije lokacije – u klubu Vespa i u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Kako je i zašto flamenko svoj stalni dom pronašao u Zagrebu, kako je naša regija povezana s Andaluzijom te koliko je bogato stvaralaštvo Roma u ovom dijelu Europe, samo su neka od pitanja na koja će posjetitelji 6. Flamenco Festivala Zagreb dobiti odgovor već prvoga dana Festivala, dok će na drugoj večeri imati prilike sudjelovati na velikom jam sessionu flamenko umjetnika. Renomirani flamenko umjetnici iz Španjolske, Slovenije i Hrvatske ujedinit će svoje talente na završnoj večeri Flamenco Festivala Zagreb, 22. rujna u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Nina Ćorić (Nina Flamenca) prva je i zasad jedina pjevačica flamenka u ovome dijelu Europe priznata od struke. Od 2012. do danas začetnica je i organizatorica Flamenco Festivala Zagreb, koji već šestu godine okuplja flamenko umjetnike iz regije i dovodi poznata imena španjolske flamenko scene. Aktivno surađuje s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj te predstavlja flamenko pjevanje u ovome dijelu Europe. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavila je festival. A gledatelji su po prvi puta imali priliku čuti vokalnu izvedba flamenka uz pratnju harfe. I posjetitelji Flamenco Festivala imat će priliku čuti kako zvuči vokalna izvedba flamenka Nine Ćorić uz pratnju vrhunske harfistice Doris Karamatić.