Cvjetno-slatki dani u Crikvenici

Kiša je najavila pozdrav od ljeta i polako nas već neko vrijeme uvodi u mirnije jesenje mjesece. Na crikveničkoj se rivijeri priprema jedno opušteno i prigodno događanje – peti po redu Cvjetno-slatki dani, koji će se održavati od 21. do 24. rujna.

Prekrasne boje cvijeća, mirisi raznovrsnih biljaka i neodoljiva slatka iznenađenja – najkraći je opis onoga što očekuje posjetitelje. Četiri dana ispunjena zabavnim programom za djecu i odrasle, ponudom originalnih i ukusnih slastica, kreativnih suvenira i cvijeća. Dani su to u kojima će posebno uživati ljubitelji prirode i slatkoljupci, ali i svi koji traže inspiraciju za uređenje doma i okućnice ili savjet kako pripremiti ukusne slastice kojima će razveseliti svoje najmilije.

Glavnina će se programa održavati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, na kojemu će svaki dan od četvrtka do nedjelje, i to od 9 do 19 h, biti Sajam cvijeća. Sva će četiri dana pojedini hoteli i ugostiteljski objekti u Crikvenici, Dramlju, Jadranovu i Selcu imati bogatu ponudu kolača, sladoleda i ostalih slastica, čiji će glavni sastojak najčešće biti raskošna čokolada ili osvježavajuće voće.

U petak, 22. rujna, će se od 18 do 19 sati i 30 minuta u Gradskoj vijećnici u Crikvenici održavati tečaj prirodnog vrtlarenja i zdrave hrane na kojemu će se moći naučiti nove vještine i usvojiti vrijedna znanja. Najzabavnije će svakako biti u subotu, 23. rujna, kada će u centru Crikvenice već od jutra biti zanimljivo. Tako će od 9 do 13 biti organizirana prodajna izložba kolača i ostalih slastica, koje će svima uljepšati opušteni vikend. U 9 će sati krenuti i radionica izrade autohtonih slastica, a potom i glazbeni program, dok će najmlađi uživati od 10 sati uz prigodnu predstavu 'Drvo ima srce'. U večernjemu će se dijelu programa održati koncert mađarske grupe.

Nedjelja će početi slatkom radionicom za djecu i odrasle u 9 sati i 30 minuta, zatim zabavnom animacijom za djecu, a u 16 i 30 centar Crikvenice će biti veseliji zahvaljujući dječjoj cvjetnoj radionici. Za glazbeni dio programa pobrinut će se veseli mladići iz tamburaškoga sastava 'Mistral'.