'Udomljavanje je fora, edukacija je fora'

Akcija 'Udomljavanje je fora, edukacija je fora', kojom se želi potaknuti na udomljavanje, zaštitu i odgovornost prema životinjama, upozoriti na problem napuštenih životinja ali i predstaviti pse koji čekaju udomljenje održat će se na Jelačićevom trgu danas od 9 do 15 sati, priopćila je udruga Prijatelji životinja.

'Veseli volonteri' građanima će predstaviti pse koji čekaju udomljenje, ali ih i poučiti o činjenicama koje nisu znali o zajedničkom životu ljudi i životinja. Akcija je posvećena i edukaciji djece koja su upravo krenuli na nastavu.

Edukacija djece od najranije dobi i osjećaj odgovornosti prema životinjama preduvjet je razvijanja suosjećajnog i nenasilnog društva, osjetljivog za potrebe svojih najslabijih i najmanje zaštićenih pripadnika, poručili su Prijatelji životinja. Podsjetili su da je poticanje zaštite životinja propisano i Zakonom o zaštiti životinja kojim gradovi i županije imaju obvezu razvijati svijest javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja.

Preko internetskih stranica udruge Prijatelji životinja građani mogu besplatno pogledati edukativni film 'Svi smo mi dio istog svijeta'. Film zaokuplja pozornost djece izvrsnim snimkama životinja i zanimljivim temama za raspravu te ih uči o pravednom postupanju prema drugima, stoji u priopćenju. Akciju organizira Grad Zagreb i Sklonište za nezbrinute životinje 'Dumovec' u suradnji s udrugom Prijatelji životinja.