Luka otkriva što je to vrijeme

U emisiji Luka i prijatelji Luka Bulić s djecom kroz igru i zabavu otkriva koliko je čudesan, zanimljiv i zabavan svijet oko nas. Snimajući emisiju Luka sklada i pjesmu o temi te emisije: o domaćim životinjama, prijateljstvu, svemiru, dizajnu, Zemlji,  cvijeću, moru, ljubavi... Emisiju pogledajete svake nedjelje u 14.55 na HTV2, a ovdje poslušajte Lukine pjesme:

Igračke
U emisiji o igračkama mnoga djeca otkrila su nam svoju najdražu igračku. Luku je to nadahnulo da potraži vezu između igračaka i zanimanja koje ćemo poslije, kao odrasli, izabrati.
Ne zaboravi igračku koja ti je draga,
i koja je na tebi ostavila traga...Igre
Mobiteli, tableti, kompovi… zbog njih se djeca sve manje igraju vani. U emisiji Luka i prijatelji našli smo mnoštvo igara koje se mogu igrati u prirodi, a Luka je sastavio ovu pjesmu u kojoj kaže:
 …nisam protiv novog doba i tehnološkog napretka,
al' nikad ne zaboravi prirodu do kraja,
ponekad pusti komp na miru i vani puštaj zmaja. Što je to vrijeme?
Dok me ne pitaš što je vrijeme, znam to. Ali kad me upitaš, ne znam. Točnost ove stare izreke možete provjeriti u emisiji Luka i prijatelji, a ovdje uživajte u Lukinoj pjesmi koju je skladao o vremenu, od dana kad je bio beba do dana kad će biti djedica sijede kose.Smeće
Luka i njegovi prijatelji družili su se s radnicima gradske čistoće, pa ga je to nadahnulo da napiše ovu pjesmu. Ona među ostalim kaže:
Pazi na ulice i parkove
jer oni vole isto
biti odjeveni mirisno i čisto.