Jedan od najvećih parkova za pse u Zagrebu trebao bi postati cesta, stanari se protive

Jedan od prvih i najvećih parkova za pse u Zagrebu je onaj na livadi između Sigeta i Trnskog. Moderan i opremljen kao i oni u Americi riješio je problem vlasnicima pasa u tom dijelu Novog Zagreba. No čini se da bi ova lijepa priča ipak mogla imati ružan kraj. Stanari strahuju da bi uskoro mogli ostati bez parka.

Izgradnja parka stajala je tada oko milijun kuna. Stanari su bili oduševljeni. Gotovo 6000 četvornih metara za njihove ljubimce. Mislili su da je ovo svijetli primjer brige o psima.

Mi smo u mjesnom odboru imali sastanak i zajedničko čitanje GUP-a i šokirali smo se kad smo vidjeli da je ucrtana glavna gradska prometnica koja je navodno u planu već sljedeće godine, objašnjava problem Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget.

Pitaju se stanari zašto je onda lani potrošeno oko 780 tisuća kuna na uređenje parka, postavljena je nova ograda, a sada ispada da će se sve rušiti. Ispada da je novac potrošen bez razloga, ističu stanari. Također ističu problem okolnih zgrada koje bi se doslovno našle na cesti i pitaju se gde će se onda šetati djeca ali i oni sa svojim ljubimcima.

Jedini način da se službeno usprotive jest onaj pisanjem primjedbi, pa su ih tako do danas podnijeli gotovo 200-tinjak, pozivaju i ostale. U pomoć je uskočila udruga studenata Pravnog fakulteta za pravnu zaštitu životinja - Animalex. Zaista bi bilo neekonomično, ne bi bilo u skladu sa parkovskom arhitekturon i ne bi bilo u skladu s kvalitetom življenja u ovom kvartu, ističe Kristina Glavnić iz Animalexa.

Problem za stanare Sigeta i Trnskog, baš kao i za još 50 tisuća vlasnika pasa u Zagrebu ostaje isti - ukoliko se ugasi i ovaj park, svoje ljubimce neće imati gdje slobodno pustiti.