Damir Kedžo: Moraš pjevati ono što osjećaš

Popularni pjevač Damir Kedžo razveselio je gledatelje emisiji Dobro jutro, Hrvatska izvedbama čak četiri skladbe, uz pratnju Filipa Gjuda na klaviru.

Publika ga je upoznala doke je bio tinejdžer, na pjevačkom natjecanju, nakon čega je postao dio boy benda Saša, Tin i Kedžo, ali ta je glazbena priča brzo završila. Sada 30-godišnjeg talentiranog pjevača gledamo mjuziklu Pacijenti, ali i pratimo njegovu samostalnu karijeru.Dečko s Krka prošao je zanimljiv profesionalni put. Skroman i običan, otvoreno je govorio o  iskustvima na sceni. Nakon svog prvog velikog koncerta na Trsatskoj gradini, kojega je uvrstio i u spot za pjesmu "Ljubavi moja", ekskluzivno je najavio gostovanje na tri koncerta Doris Dragović, koja mu je uzor od djetinjstva.

Sretan je što je okružen ljudima koji znaju raditit svoj posao i pogodili glazbu i tekst koji mu najviše opaše, pa se može povezati s pjesmom. Jer, moraš pjevati ono što osjećaš, kaže Kedžo.

Iako dugo nije mogao čuti hit svojeg boy benda, "365", danas tu pjesmu rado izvodi na koncertima. I poručuje  da će se bend jednom možda opet okupiti.  Mislim da nismo bili spremni za to sve, bila je to genijalna škola iz koje sam puno naučio – prvenstveno kako stvari ne treba raditi, kazao je.

Nagrada s kojom se sve promijenilo bila je agrada Hrvatskog glumišta, s kojom su ga više poćeli primjećivati i u glazbenim krugovima.  A repertoar na daskama koje život zanče je bogat – Fantom u operi, Footlose, Mamma mia, Pacijenti...
Pobijedio je na pjevačkim natjecanjima mladih u Bjelorusiji i Rusiji, što mu je uz bogate nagrade donijelo i veliko iskustvo, ali i otvorio put našim drugim mladim pjevačima. 

Po struci, tj. dijagnozi sam pjevač. Inače sam komercijalist ali o tome nemam blage, to je bilo samo da zadovoljim roditelje. Drago mi je da sam završio tu srednju pkolu, dobra je to opcija, ali danas  iskreno vjerujem da ako roditelji prepoznaju talent u svojeg djeteta, da ga trebaju slijedii, poručio je na kraju druženja Kedžo.