Peć Rajka Novosela zlata je vrijedna

Dolaskom zime i hladnijih dana radijatori i različite peći prijeko su nam potrebni. Prekrasan je osjećaj u toplini doma uz vrući napitak i dobro štivo slušati pucketanje vatre. Rajko Novosel, umirovljeni pećar i keramičar s 50-godišnjim radnim iskustvom, izradio je jednu pomalo drukčiju, ali vrlo učinkovitu peć.

'To je uglavnom gotov proizvod koji se može kupiti. Na toj običnoj peći ja odrežem gornji dio i napravi se kutija. Ona i unutarnji dijelovi se rade po mjeri. Bitna je visina, širina i otpor zraka da peć može funkcionirati.', objašnjava Rajko Novosel i dodaje kako je uz dobar učinak i moderan dizajn, peć i ekonomski isplativa. Ova, za sada jedinstvena peć prošla je sve testove, patentirana je, za svoj izum Rajko Novosel dobio je i zlatnu plaketu na sajmu inovacija. I može izgledati baš onako kako je zamislite i sami kreirate.

Da bi bila još učinkovitija, sadašnji obični lim može se zamijeniti gusnatom pločom na gornjem nadograđenom dijelu peći. Isti se princip rada, kaže gospodin Novosel, može primijeniti i na sustave centralnoga grijanja. U vrijeme kada su cijene energenata sve veće, a platna moć većine ljudi sve manja, peć Rajka Novosela iz Zagreba zlata je vrijedna i sigurno će naći svoje mjesto na tržištu i u mnogim domovima.